Tiny House

Voor het ontwerpen van een compacte woning binnen een parkachtige omgeving ben ik uitgegaan van twee volumes met verschillende functies. Eén volume met de functies wonen en koken en één volume met de functies slapen en baden. De twee volumes zijn gekoppeld door een glazen verbinding om het concept van openheid en interactie te symboliseren. Daarnaast geeft een glazen verbinding een gevoel van ruimte.

De woonfunctie kreeg een “open” karakter. Het open karakter van de woonfunctie wordt uitgedrukt door het gebruik van een groot hoekraam aan de voorzijde dat naar buiten komt ten opzichte van de gevel. Daarnaast maakt de glazen verbinding deel uit van het woongedeelte, waardoor zichtlijnen naar buiten gericht zijn. In het woongedeelte is gekozen voor licht behang met natuurprint gecombineerd met een donkergroene muurafwerking in de keuken. De keuken bestaat uit een betonnen blad met houten kastdeuren. Er ligt een eikenhouten vloer.

De slaapfunctie kreeg een “gesloten” karakter, waardoor er in deze ruimte meer privacy is. Het gesloten karakter komt tot uiting in de smalle hoge ramen die ten opzichte van de gevel aan de binnenzijde zijn gesitueerd. Om voldoende lichtinval te creëren, zonder de privacy aan te tasten is het glazen verbindingsvolume door het slaapvolume “getrokken” en komt via het dak als een dakraam naar buiten. In het slaapgedeelte is gekozen voor een donkergroene muurafwerking en een donker behang met natuurprint dat doorloopt in de badkamer (waterbestendig behang). In het slaapgedeelte ligt dezelfde eikenhouten vloer als in het woongedeelte en in de badkamer ligt een gietvloer.

Door het gebruik van natuurlijke materialen en de kleur groen wordt het binnen-buiten gevoel versterkt.

Contact opnemen